Terima Kasih kerana Follow GT-Puteri , anda semua adalah yang terbaik !

Monday, 2 December 2013

Ustaz Kazim jumpa PM sejam…umum keluar PAS

Teka teki samaada Ustaz Kazim Elias jadi ke tak jadi terima lantikan sebagai Ahli Majlis Tertinggi UMNO memuncak Isnin bila penceramah bebas itu adakan pertemuan dengan Datuk Seri Najib Tun Razak.

Pertemuan selama sejam itu berlangsung di pejabat Perdana Menteri di Menara bangunan Parlimen.

Ustaz Kazim tiba jam 11.25 pagi dan turun pada jam 12.40 tengahari.

Ditemui wartawan di lobi Menara bangunan Parlimen beliau memberitahu sangat berpuashati dengan hasil pertemuan itu.

Namun katanya Perdana Menteri sendiri akan buat pengumuman samaada jadi ke tidak jadi beliau terima lantikan sebagai Ahli MT UMNO.
"Saya berbesar hati tetapi saya serahkan kepada PM untuk buat pengumuman rasmi. Saya rasa beliau lebih berhak untuk buat pengumuman," katanya.
Ustaz Kazim berkata selepas pertemuan hari ini, beliau berpuas hati dengan penjelasan yang diberikan Najib khususnya mengenai peranan yang boleh beliau laksanakan sebagai anggota Majlis Tertinggi.
"Apabila Datuk Seri terangkan kepada saya bagaimana orang agama boleh memainkan peranan dalam UMNO dan agensi lain, saya rasa itu bentuk yang baik dan pihak luar perlu pandang baik, orang jemput kita sebab nak dengar nasihat.
"Penerangan yang diberikan puas hati dan yakin apa yang rakyat perlukan dan saya pun suarakan apa yang rakyat biasa inginkan, dan Datuk Seri dengar dengan sangat terbuka dan ada dua tiga benda yang saya lihat terkesan di hati Datuk Seri, dan saya yakin akan ada perubahan selepas ini," katanya.
Serentak dengan itu Ustaz Kazim mengumumkan secara rasmi beliau keluar dari parti PAS.
Katanya pengumuman itu tidak mengambil kira samaada betul beliau sudah dipecat dari parti itu atau masih lagi ahli.

kazim1vvxx

Ustaz Kazim menyuarakan rasa sangat kecewa dengan tindak tanduk parti itu terhadap dirinya.

Katanya PAS tidak pernah menghargai peranan beliau sebagai penceramah bebas dan tidak bersikap sebagai sebuah parti Islam yang sejti.

Menurutnya PAS kini adalah berbeza dengan PAS semasa dipimpin oleh Allahyarham Ustaz Fadzil Noor.
Lebih mengecewakannya ialah beliau anggota PAS tetapi diserang berterusan dengan panggilan tidak sesuai seperti binatang dan munafik selain ada pimpinan parti itu mengatakan beliau umpama kambing yang dimakan serigala, agamawan celaru serta menjadi berhala atau patung sembahan dalam UMNO
"Kalau mereka mengatakan saya masih PAS, atau selepas kenyataan ini mereka mengatakan saya telah dipecat, tidak kiralah sama ada saya masih anggota PAS atau telah dipecat, saya dengan ini mengisytiharkan saya keluar daripada PAS dan tidak menyokong apa yang telah dibuat fitnah dan kata-kata nista terhadap seorang yang cuba menegakkan Islam melalui bidang dakwah.
"Saya masih sayang kepada PAS yang dahulu yang dibawa oleh arwah Ustaz Fadzil Noor, yang betul-betul memperjuangkan konsep yang sebenarnya tapi saya kecewa dengan PAS sekarang yang apabila dinasihat, ditegur dikatakan barua dan anjing UMNO sedangkan saya adalah anggota PAS dan tidak pernah daftar sebagai anggota UMNO," katanya.

kazim2vvxxx

Ustaz Kazim turut menegaskan keputusan beliau untuk keluar daripada PAS tiada kaitan dengan pertemuan dengan Perdana Menteri hari ini, sebaliknya memaklumkan bahawa beliau sudah lama bersabar dengan tohmahan dan fitnah terhadap beliau yang turut menjejaskan anggota keluarga yang lain.
"Bertahun-tahun saya sabar dengan finah yang dilemparkan oleh sahabat-sahabat tapi pada dua tiga hari ini, saya rasa kesabaran saya telah sampai kemuncak. Ada yang panggil sebagai babi, anjing, barua. Saya ada mak dan ayah walaupun dah meninggal, kalau masih hidup, macam mana perasaan ibu saya yang anaknya dipanggil babi.
"Adakah ini perjuangan PAS yang cuba memartabatkan Islam dan menyatupadukan Islam tapi kerjanya memfitnah mengata yang bukan-bukan terhadap saya sedangkan mengatakan saya masih ahli mereka. Kemudian ada pula kenyataan, Ustaz dipecat lepas tu memang ada usul tapi belum ada surat pemecatan. Jadi bagaimana keadaan begini, hendak mengurus seorang ahli pun dah timbul masalah besar bagaimana nak uruskan sebuah negara," katanya.


1 comment:

  1. Salam, teruskan perjuangan buat Ust Kazem, jgn lemah dgn penghinaan pencacai PAS lendir hijau.
    PAS tak akan bersetuju apa2 jua perkara baik. Bg mereka hany amereka shj yg baik wpun mereka skrg sgt Munafik! Jemaah PAS ialah jemaah Munafik.. kebathilan diagungkan.. kemuliaan dicampak keluar.

    Semoga Ust Kazem diberikan kekuatan oleh Allah SWT utk teruskan gerakan dakwah dan memperelokkan jentera UMNO kpd Islam, Melayu dan Negara!! Allahu Akbar!!

    ReplyDelete