Terima Kasih kerana Follow GT-Puteri , anda semua adalah yang terbaik !

Wednesday, 29 May 2013

Surat buat Nurul Izzah

Salam 1 Malaysia,Buat Nurul Izzah, sudah-sudahlah sikap suka menghentam tak tentu pasal kepada mereka-mereka yang kamu benci atau yang kamu rasa boleh menjatuhkan kamu ke lubang kehancuran kuasa. Jika sebelum ini kamu mempertikaikan tentang kewibawaan kerajaan Malaysia, kini kamu lantang pula membuat pertikaian tentang kredibilti dan kewibawaan kerajaan Singapura. Nampak sangat kamu ini tiada kerja lain selain mengkritik orang sepanjang masa. Kalau diri sendiri dikritik tahu pula kamu marah.

Isunya dimana sebelum ini kerajaan Singapura telah mengambil tindakan terhadap 21 rakyat Malaysia kerana berhimpun secara haram di negara tersebut dengan alasan kononnya protes terhadap Pilihanraya umum yang lalu. Apapun, mengikut logiknya, kerajaan Singapura mempunyai hak berbuat demikian demi keamanan dan kesejahteraan rakyat di negara itu.

Maka, samalah juga dengan apa yang diambil oleh pihak berkuasa Malaysia, semata-mata melihat kesejahteraan dan ketenteraman penduduk. Takkan lah nak tengok saja huru-hara berlaku tanpa mengambil tindakan? Jika sudah huru-hara nanti kerajaan juga yang dipersalahkan.

Hakikatnya, apa yang dibuat oleh rakyat Malaysia tu menunjukkan mereka tidak bertanggungjawab pada diri mereka sendiri. Diorang sendiri yang tabur pasir dalam periuk nasi diorang. Bukannya orang lain yang buat. Sekarang, penyakit diorang sendiri cari, diorang sendiri la tanggung!!!

Daripada kamu tu nak sibuk-sibuk dalam urusan pentadbiran Negara orang, baik ditumpukan kepada penduduk Lembah Pantai sendiri. (Itu pun tak mampu nak dikawal agaknya)

Dalam parti yang KONONnya memperjuangkan Keadilan tu pun masih wujud ketidak-adilan. Pun masih banyak pengaruh 'Kronisme' yang cukup kronik. Sesama sendiri pun masih berpecah belah dan berkecamuk sesama sendiri. Pun masih Si Nurul Izzah ni ada hati nak mengkritik pentadbiran orang lain?


Tak payah cakap banyak la Nurul oi!!! Kalau setakat Politik dalam keluarga pun tak mampu nak 'handle', jangan dok sibuk la nak jaga tepi kain orang lain. Buat mengabihkan boreh je!!! Tak mendatangkan faedah lansung!!!

No comments:

Post a Comment