Terima Kasih kerana Follow GT-Puteri , anda semua adalah yang terbaik !

Tuesday, 16 October 2012

Mulut Puaka dia ni wajib kita tolak

Orang macam Rafizi Mulut Puaka nih tak guna nak percaya.. Entahlah... sesapa yang percaya dengan kedangkalan akal fikiran dia.. GTP tak tau nak komen apa..

Cuba kita bayangkan dan fikirkan.. Kes NFC beriya-iya dia terjah keluarga Dato' Shahrizat.. Bukannya NFC tak nak bayar pun hutang piutang tuh.. Mereka lagi tau kalau tak bayar hutang apa hukumnya..

Pemikiran Rafizi anak mak lampir memang dikhaskan untuk memutarbelit sesuatu perkara.. Haiiiiii.. rasa terpanggil pulak bila dia antara yang mengesyorkan agar PTPTN dimansuhkan.. sedangkan masa nak mewujudkan PTPTN dulu.. boss dia ada dalam kabinet.

Cuba kita fikirkan sejenak.. Kenapa Rafizi beriya-iya benor nak kacau Dato' Shahrizat?? Keduanya.. kenapa dia beriya-iya bebenor nak mansuhkan PTPTN?? Bukan kah kedua-duanya tetap memberi kesan?? 

GTP memang rasa dia nih.. gilo tak berpunco..

Senang cerita.. Rafizi Ramli mulut mak lampir nih usahlah kita percaya.. Dari 2 yang terkeluar dari mulutnya.. semua autaaaaaaaaaa... Nikan nak suruh dia merapu-rapu sampai 10 perkara.. "Heiiiiii.. Kita bakoooooo jerrrrr.." - Sekadar ulang skrip Cerita Hantu Mak Limah Balik Kampung..


 Petikan di bawah di ambil dari Sinar Harian Online.. Macam bagus mamat lembu nih.. Apa hak dia nak menafikan apa yang kerajaan perlu buat?? Sedangkan.. dia sendiri patut sedar.. orang akan kenang dia sebagai peluru tabur fitnah sampai bila-bila..

Keputusan Kerajaan Persekutuan yang mahu mengambil tindakan sivil ke atas National Feedlot Corporation (NFCorp), sepertimana dinyatakan dalam Laporan Audit Negara 2011 semalam, tidak "mencukupi."
 
Sebaliknya tegas Pengarah Strategi PKR, Rafizi Ramli, Kerajaan Pusat perlu mendapatkan kembali dana RM250 juta yang disalurkan bagi membiayai Projek Pusat Fidlot Kebangsaan (PFN).
 
“Apabila kerajaan mengambil keputusan untuk mengenakan tindakan sivil terhadap NFCorp, sedang NFCorp adalah sebuah syarikat yang mengalami kerugian dan tiada harta, kerana semua wang itu telah dipindahkan ke syarikat lain,” katanya yang dihubungi Sinar Harian Online hari ini.
 
Mengulas lanjut, Rafizi mendesak kerajaan supaya menguna pakai Akta Pencegahan Pengubahan Wang Haram 2001 (AMLA) bagi merampas dan membekukan segala harta yang diperolehi keluarga bekas Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat, Datuk Seri Shahrizat Jalil, yang memiliki NFCorp.

Laporan Ketua Audit Negara 2011 yang dikeluarkan semalam menyatakan beberapa langkah yang dipertimbangkan oleh Kerajaan Persekutuan terhadap NFCorp berikutan kegagalannya memenuhi syarat perjanjian yang ditandatangani dan prestasi projek yang tidak dicapai.

Salah satu langkah yang dipertimbangkan adalah mengambil tindakan undang-undang sivil.

Sementara itu, dalam kenyataan dikeluarkan kemudian, Rafizi berkata, PKR menolak langkah mengambil tindakan undang-undang sivil ke atas NFCorp atas dasar ia tidak menjamin bahawa dana awam RM250 juta dapat dikutip sepenuhnya.

Kata beliau, perjanjian yang dimeterai adalah di antara kerajaan dan NFCorp, maka sebarang tindakan undang-undang sivil seperti saman akan hanya melibatkan NFCorp.

Malah katanya, perlakuan penyelewengan dan pembelian aset mewah yang tidak ada kena-mengena dengan projek fidlot kebangsaan banyak berlaku di dalam syarikat-syarikat yang dimiliki sepenuhnya oleh keluarga Shahrizat, bukannya NFCorp.

"Syarikat-syarikat ini secara undang-undang tidak mempunyai apa-apa tanggungjawab atau obligasi kepada kerajaan atau pun perjanjian dana awam RM250 juta kerana ia hanya melibatkan NFCorp, maka ia tidak boleh disaman.

"NFCorp tidak mempunyai aset yang besar dan mengalami kerugian sejak ia beroperasi. Jika Kerajaan Persekutuan berjaya sekali pun dalam tindakan saman sivilnya, NFCorp boleh sahaja diisytiharkan muflis tetapi tidak masih mampu membayar kembali RM250 juta yang dipinjam," katanya lagi.

Oleh itu kata beliau, PKR sejak dari awal lagi mengesyorkan kepada Kerajaan Persekutuan untuk mengenakan “jaminan peribadi” agar semua harta mereka boleh disita bagi mendapatkan kembali RM250 juta dana awam yang diselewengkan.

Rafizi juga berkata, beliau mengalu-alukan pendedahan di dalam Laporan Ketua Audit Negara 2011 mengenai NFC kerana ia melambangkan sikap Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak yang hanya mahu melengah-lengahkan tindakan diambil ke atas NFC.

"Pendirian Kerajaan Persekutuan yang hanya mahu mengambil tindakan undang-undang sivil, bukannya tindakan tegas dengan mengenakan jaminan peribadi atau pembekuan aset/sita aset di bawah AMLA mengesahkan bahawa Barisan Nasional tidak berniat mendapatkan kembali RM250 juta dana awam yang telah disalurkan kepada NFCorp," katanya sambil menambah, PKR akan tetap bersuara demi memastikan segala usaha diambil untuk mendapatkan kembali wang RM250 juta tersebut.
 

Tambah sikit lagi,
Ganggu gugat Rafizi anak Mak Lampir dalam isu NFC tidak ubah seperti mana orang awam lain meminjam dengan bank. Prosidur ianya adalah sama. Sebarang pinjaman yang diluluskan perlu di bayar tidak mengira menyokong kerajaan ataupun tidak.

Rafizi anak Mak Lampir hanya pakar manipulate isu.. Dia sepatut tanya pada diri.. pembiayaan PETRONAS yang menanggung belajarnya dulu.. berkawan dengan orang tak kenang budi.. jadilah tu..

No comments:

Post a Comment