Terima Kasih kerana Follow GT-Puteri , anda semua adalah yang terbaik !

Thursday, 13 September 2012

Soalan Terbuka buat Ostat Kak Abby Dari Puteri !!!

Gt-Puteri berharap ada blog yang akan memanjangkan tulisan  Puteri ini kerana Puteri ada persoalan kepada  Ostaz Abby yang baru mendapat hidayah untuk masuk PAS. Ostaz kata sejak dia masuk PAS dia dapat tahu banyak pasal Islam berbanding dahulu sewaktu berlakon. Apakah sebelum ini kak Abby tak tahu langsung pasal Islam? 

Apakah yang sebenarnya yang dapat Kak Abby belajar setiap malam dipentas ceramah yang sentiasa menabur fitnah dan memburukkan kerajaan dan juga pemimpin.Apakah itu Islam yang Kak  Abby pelajari dan cari ?

Puteri tidak mewakili Puteri UMNO secara umum nya kerana Puteri secara peribadi ingin bertanya kepada Ostaz Abby? apakah hukumnya menyertai Puteri UMNO ? apakah kami ini semua kapir atau kami ini semua sesat dan tidak akan dapat mencium langsung pintu syurga? 

Sebenarnya kami ini semua mengucap dua kalimah syahadat sembahyang lima waktu , menutup aurat dan mematuhi  syarait syariat Islam. Apakah Fatwa Pujangga Ostaz Abby yang kini telah boleh mengeluarkan fatwa setelah beberapa bulan menjadi penceramah PAS. Sudah naik pangkat menghampiri ulamak kot. 

Kami benar benar mahu tahu apakah pandangan Kak Abby yang sudah merasakan Kak Abby kini terlebih Islam dari orang lain malahan terlebih Islam dari orang yang jauh berilmu dan tidak mengukur Islam dengan lojik akal sahaja. Harap dapat jawapan dari Kak Abby.

Naib Ketua Puteri Cawangan Taman Seri Gombak.

2 comments:

  1. Shima rasa Kak Abby ni tak betul lah ada screw yg longar. aku tgk dia ni main balun saja nak cari glamour. ataupun ada ke yang dia tengah mengenyam dengan mana mana ostat PAS ? apa korang rasa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sy juga tak faham knp tiba tiba Abby jadi mcm org terncat akal. kami nak tgk berapa lama dia bertahan dengan tudungnya. Sati impak dan backfire jika Abby tiba tiba berubah kembali ke dunia asalnya. leh caya ka Abby ni sy bagi 3 bulan lagi.

      Delete