Terima Kasih kerana Follow GT-Puteri , anda semua adalah yang terbaik !

Friday, 25 May 2012

Lihat dengan mata, fikir pakai otak.. kebangkitan rakyat salah UMNO

Buruk Muka Assmin Kena Balun Malam Tadi. Hahaha...
Macam mana dengan tajuk artikel Semut ni? Ada sesiapa yang berani buat tuduhan dan dakwaan bahawa kejadian yang berlaku semalam adalah tindakan ahli UMNO?

Kalau ikutkan puak - puak Pakatan Pembangkang tu, dah tentu itu yang akan menjadi alasan 'cliche' yang biasa mereka gunakan. Salah sikit, semua salah UMNO.

Tapi, dalam kejadian semalam, ternyata mereka tidak dapat nak salahkan UMNO. Selama ini, mereka tuduh UMNO membelakangkan kehendak rakyat.

Dalam isu pembinaan Kilang Lynas, diorang tuduh Kerajaan tidak mengendahkan kehendak rakyat kerana tidak mengambil kira pandangan mereka.

Tetapi, dalam masa yang sama, diorang sendiri pun melakukan perkara yang sama. Contohnya sudah jelas. Pembinaan kilang panel solar di Pulau Pinang juga tidak mengendahkan rakyat.

Jadi, tak heran la kalau rakyat dikawasan Kelana Jaya naik berang dengan tindakan Kerajaan Negeri Pakatan Selangor yang secara tiba - tiba nak memajukan kawasan mereka.

Dan jangan marah orang lain pulak sebab semua tu diorang sendiri yang buat. Bukannya ada kena mengena dengan UMNO!!! Diorang yang bongok buat kerja bodoh. Sekarang, Baru Padan Muka Diorang!!! Rasa la penyakit yang diorang sendiri buat!!!
KELANA JAYA, 24 Mei 2012 - Sesi dialog diantara penduduk Kelana Jaya, PKNS dan pemaju yang diadakan di Kompleks Sukan Kelana Jaya, malam semalam, 23 Mei, menjadi agak tegang apabila rata-rata penduduk yang hadir dengan lantang menolak pelan pembangunan di tapak Kompleks Sukan dan Padang PKNS Kelana Jaya.

Walau bagaimanapun, wakil penduduk Tuan Haji Hashim berjaya bertindak untuk menenangkan keadaan. Namun sesekali masih terdapat suara-suara yang mencelah menyatakan ketidak puasan hati mereka semasa sesi penerangan dilakukan.

Pada mulanya penganjur bertindak agak tegas dengan hanya membenarkan nama-nama penduduk tertentu untuk masuk ke dalam dewan. 

Namun penganjur dialog akhirnya terpaksa akur apabila keadaan semakin tak terkawal dan ada desakan daripada wakil penduduk yang berada di dalam dewan untuk membenarkan pihak media yang berada di luar turut sama berada dalam majlis sesi dialog itu.

Wakil PKNS yang hadir ialah YB Azmin Ali dan Pengurus Besar PKNS itu sendiri Othman Omar , ahli Dewan Undangan Negeri (Seri Setia) , YB Nik Nazmi yang juga bertindak sebagai pengerusi majlis, manakala yang lain yang turut hadir ialah konsultan-konsultan dan peguam yang terlibat dalam projek pembangunan di dalam kawasan padang PKNS Kelana Jaya.

Penduduk yang hadir dalam sesi dialog mendakwa tujuan sebenar dialog diadakan adalah usaha PKNS dan pemaju untuk berkompromi dengan penduduk bagi menerima cadangan pembangunan yang diubahsuai bagi kepentingan penduduk setempat.

Namun kehendak majoiriti penduduk ialah untuk mengekalkan padang bola dan Kompleks Sukan PKNS Kelana Jaya tanpa ada apa-apa lagi pembangunan lain.

Pembinaan bangunan Paradigm Mall sahaja telah memburukkan lagi keadaan trafik di kawasan itu. Sekiranya pembangunan dilaksanakan di Kompleks Sukan dan padang bola PKNS Kelana Jaya , masalah trafik akan menjadi lebih teruk .

Hal ini diakui sendiri oleh salah seorang konsultan yang bertanggungjawab mengenai trafik di kawasan itu. Menurut beliau, buat masa sekarang tiada penyelesaian untuk masalah trafik di kawasan itu.

Sesi dialog besama penduduk menjadi semakin panas apabila penduduk meluahkan masalah yang mereka hadapi sekarang dan apa yang mereka jangkakan apabila pembangunan di kawasan itu diteruskan.

Rata-rata penduduk di sekitar kawasan itu berpendapat padang bola SS7 Kelana Jaya itu merupakan sebahagian dari hidup mereka . 

Kewujudan padang bola dan kawasan hijau disekitarnya antara faktor mereka membeli rumah di kawasan itu dan kualiti hidup yang mereka impikan semasa ia mula dibangunkan sekitar tahun 80-an.

Sumber  http://semuthitam80.blogspot.com/2012/05/umno-upah-penduduk-kacau-ganggu-majlis.html


No comments:

Post a Comment