Terima Kasih kerana Follow GT-Puteri , anda semua adalah yang terbaik !

Monday, 5 September 2011

Tun Dr. M - Akhbar melaporkan sesuatu yang pelik!!!


Sesuatu yang boleh dikongsi perlu di baca.. Membongkar kunci kebenaran..
Tun Dr. Mahathir Mohamed (Perwira Negara) 

Disebalik isu-isu yang berlaku hari ini, Tun Dr. Mahathir Mohamed pantas dengan buah fikiran dan tafsiran tepat pada kedangkalan pemimpin PAS dan DAP. Mungkin Melayu Mudah Lupa!!!


Karpal Singh dan Mohamad Sabu

1. Akhbar melaporkan sesuatu yang pelik.
2. Sementara Mat Sabu memuji pengganas komunis, Karpal Singh pula mencuit perasaan Mat Sabu dan mempertahankan peranan yang dimainkan oleh anggota polis dan pasukan keselamatan Malaysia yang lain dalam menyelamatkan negara daripada pengganas.
3. Sungguh aneh sikap Karpal. Tetapi sebenarnya Karpal sebagai ahli politik amat cekap dan sedar akan kemarahan anggota keselamatan terhadap kenyataan Mat Sabu yang boleh mengurangkan sokongan mereka kepada Pakatan.
4. Sebab itu ia dengan pantas membuat kenyataan untuk mengurangkan kemarahan terhadap Mat Sabu dan seterusnya menyelamat Pakatan sedikit sebanyak.
5. Sesungguhnya di masa lampau terdapat satu usaha dikalangan pemimpin Pas untuk mempertahankan pengganas komunis. Sebabnya ialah kerana ingin mengurangkan rasa terhutang budi kepada pemimpin Umno dahulu yang telah dapat membatal rancangan Malayan Union British, menewaskan pengganas komunis dan memerdekakan negara.
6. Terdapat dikalangan murid sekolah yang diajar oleh entah siapa supaya berkata Tunku Abdul Rahman adalah pemimpin negara yang terburuk sekali.
7. Anwar Ibrahim pula pernah berjanji apabila sahaja ia menjadi Perdana Menteri ia akan benarkan Chin Peng kembali semula ke Malaysia.
8. Pas sekarang sudah gugur matlamat perjuangannya untuk menjadikan Malaysia negara Islam. Juga digugur ialah hasrat Pas untuk melaksanakan hukum hudud. Bersama dengan pembersihan pengganas komunis, Pas berharap kepercayaan DAP kepadanya akan memberi kemenangan kepada Pas apabila melawan Umno dalam PRU 13.
9. Aliran ini tidak sihat bagi Pakatan. Sedikit sebanyak sokongan rakyat, terutama dikalangan anggota pasukan keselamatan dan keluarga mereka akan terhakis. Saya percaya pemimpin yang lebih berpengalaman diantara mereka seperti Karpal Singh akan cuba mengurangkan kelancaran ke arah pembersihan komunis Malaysia untuk tidak terlalu memburukkan persepsi rakyat, khususnya mereka yang telah berkorban untuk menyelamatkan negara ini.
10. Walau apapun pendirian pemimpin Pas tidak akan menjejas kesetiaan pengikut mereka kerana fanatisme mereka tetapi janganlah pula orang lain juga membutakan mata akan kesanggupan Pas dan sudah tentu PKR, untuk menidakkan apa sahaja sumbangan pemimpin UMNO dahulu demi mendapat sokongan DAP dan orang Cina khususnya.
11. Pas sekarang tidak lagi Pas Ustaz Zulkifli, Burhanuddin Al-Helmi, Asri Muda. Pas sekarang sanggup membelakangkan Islam pun kerana gila kuasa dan Putrajaya. Na’uzubillah.
Sumber : http://chedet.cc/blog/?p=590#more-590


Gerbang Tempur Puteri UMNO Malaysia pernah mempertikaikan disebalik ulasan Karpal Singh yang bercanggah dengan Mat Sabu berkaitan peristiwa Bukit Kepong dengan tajuk Jangan Mudah Terjerat dengan Kenyataan Karpal Singh Lidah Bercabang!!!! <<<<< Klik sebelah kiri. 


p/s : Ini seterusnya membuktikan Pergerakan Puteri UMNO Malaysia tidak mentah dalam era perjuangan politik Malaysia dan kami sangat 'serius' dalam memperkasakan UMNO seterusnya Barisan Nasional.


Terima kasih Tun Dr. Mahathir Mohamad. Jasamu sentiasa di kenang oleh kami generasi muda. Salam kemerdekaan Tun!!!!! 
1 comment:

  1. Salam, saya sentaisa berharap Tun Dr Mahathir agar sentaisa dapat memberi pandangan dan pendapat kepada pemimpin2 utama negara kita agar mereka tidak takut untuk mangambil tindakan kepada orang2 yang suka membuat ulasan2 yang boleh menyebabkan huru harakan negara kita yang tercinta ini .

    ReplyDelete