Terima Kasih kerana Follow GT-Puteri , anda semua adalah yang terbaik !

Sunday, 11 September 2011

Kota London : Rakan Kepala Berkutu kata Anwar Ibrahim Liabiliti ampuh Pakatan Haram


AIDCNews – 10/09/11 – Rakan sekutu Datuk Seri Anwar Ibrahim, Datuk Ambiga Sreenivasan percaya dan bersetuju bahawa Ketua Umum PKR dan Ketua Pembangkang adalah satu liabiliti kepada pakatan pembangkang dan calon yang sesuai untuk menjadi Perdana Menteri (PM).

Ambiga yang merupakan Pengerusi BERSIH 2.0 dilaporkan berkata begitu dalam satu majlis tertutup di London baru-baru ini.

“Dalam satu majlis persendirian di London baru-baru ini, (yang dihadiri) sekumpulan pemimpin berpotensi terpilih untuk pembangkang memimpin kerajaan (tidak termasuk Hindraf), Datuk Ambiga Sreenivasan dan lain-lain yang hadir telah memutuskan tanpa ragu-ragu bahawa Datuk Sri Anwar Ibrahim adalah liabiliti kepada perjuangan gabungan (pembangkang) dan dengan itu secara mutlak (mereka memutuskan Anwar) tidak sesuai untuk jawatan PM (jika sekiranya) pembangkang memimpin kerajaan”, lapor Gopal Raj Kumar, dalam lamannya,
 takemon.wordpress.com 

Dalam majlis itu Ambiga dilaporkan mengakui bahawa Anwar Ibrahim adalah hanya satu sumber (alat) untuk perjuangan mereka sebagai tokoh ikon dan simbol kepada segala yang salah tentang BN tetapi bukan sebagai seorang pemimpin negara serta bukan calon yang sesuai sebagai PM.

Menurut sumber yang rapat dengan kepimpinan BERSIH, mereka yang hadir termasuk wakil-wakil PKR percaya bahawa pencalonan Anwar Ibrahim untuk jawatan PM akan menyebabkan semakin banyak serangan peribadi dan akan meningkatkan peluang BN untuk meningkatkan majoriti dalam Pilihan Raya Umum yang akan datang.

Turut dibahaskan tentang peranan Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail, adalah beliau calon yang sesuai mengantikan Anwar, ketika beliau berhadapan dengan semua masalah skandal seks suaminya, dituduh meliwat bersama pembantu lelakinya dan dirakamkan melakukan hubungan seks bersama pelacur ? seterusnya

p/s : Anwar Ibrahim dan S. Ambiga saling bermain tikam belakang. Sekiranya akal yang waras pun tak pandai nak guna; yang hancur, rakyat Malaysia juga. Habis tu?? Kenapa nak kan PAKATAN HARAM lagi?? Lu pikirlah sendiri.. 

1 comment:

  1. http://klxpress.blogspot.com/2011/09/what-is-so-special-about-namewee.html why must give first class attention to him...???

    ReplyDelete