Terima Kasih kerana Follow GT-Puteri , anda semua adalah yang terbaik !

Tuesday, 8 October 2013

Jika diberi mandat - YB Mas Ermieyati SamsudinYB Puan Mas Ermieyati Binti Samsudin, calon Ketua Pergerakan Puteri UMNO Malaysia ditemui ketika sessi Majlis Pengenalan Calon-Calon Majlis Tertinggi dan EXCO Pergerakan Wanita, Pemuda dan Puteri Peringkat Negeri Sembilan, Allson Klana Seremban,  hari ini.

Beliau berkesempatan ditemuramah oleh beberapa wartawan arus perdana.

Ditanya mengenai fokus dan tumpuan beliau sekiranya diberi mandat oleh perwakilan Pergerakan Puteri UMNO seluruh negara, beliau akan melihat segala kelemahan yang ada dan melihat kembali pemerkasaan UMNO dan peranan Pergerakan Puteri UMNO itu sendiri.

Beliau turut memperakui dan tidak menafikan bahawa sokongan generasi muda semakin menurun. Iltizam beliau sekiranya diberi mandat oleh perwakilan UMNO yang dijadualkan pada 12 Oktober 2013 ini, mengingatkan ahli-ahli Puteri UMNO agar membantu dan berkerja keras  di dalam memulihkan semangat ahli UMNO.

Ujar beliau, keyakinan, kepercayaan orang ramai perlu dikembalikan dan usaha-usaha yang bakal dilakukan ini adalah fokus kesiapsiagaan menghadapi PRU14 yang dijangka paling getir dalam sejarah PRU dalam negara.

Tambah beliau lagi, ahli puteri seluruh negara perlu beri penekanan dan serius, menambah eratkan kesepakatan dalam parti dan perlu membantu Presiden Parti juga Perdana Menteri Malaysia menterjemahkan transformasi beliau supaya apa yang dikehendaki kerajaan dan bahawasanya orang muda (generasi muda) kembali melihat dan berminat kepada UMNO.

2 comments:


 1. Azeez Rahim lebih pentingkan politik dari kebajikan?? Sepatutnya Pengerusi Tabung Haji pergi haji, Ini dalam sejarah pertama kali Pengerusi Tabung Haji tak pergi haji. Sibuk dengan pemilihan MT dan bahagian. Apa gila Pengerusi Tabung Haji tak pergi haji????

  http://no2azeezrahim.blogspot.com/2013/09/azeez-rahim-tak-layak-jadi-pengerusi_17.html

  ReplyDelete
 2. Nama syarikat : PUNCAK IDIA BERSATU SDN. BHD.
  Dapat geran RM10juta dari kementerian Sumber Manusia 8 bulan lepas, geran untuk bagi training. Masa tu Datuk Maznah adalah Timbalan Menteri Kem. Sumber Manusia.Anak lelaki beliau ada share dalam puncak Idia Bersatu. Sekarang semua bergaduh pasal share. Bapa dia cuba masuk campur supaya anak dia dapat majority share instead of 5%. Cerita ini dah keluar kat:

  http://sangkakalajari9.blogspot.com/2013/09/anak-calon-pemilihan-umno-cuba-nak-tipu.html (Refer kat bawah)

  ANAK CALON PEMILIHAN UMNO CUBA NAK TIPU RAKAN PERNIAGAAN
  Apa la nak jadi ni, mak awak tu nak bertanding dalam pemilihan UMNO Malaysia nanti, cuba la jangan buat perangai, tunjukkan kebaikan sebagai anak seorang pemimpin dimata orang ramai.

  Sangkakala tak mau la sebut anak siapa dalam blog ni sebab takut nanti akan mengganggu proses ibunya yang bertanding dalam sayap wanita UMNO Malaysia tapi Sangkakala akan terangkan serba sedikitlah bagaimana anak kepada calon ni cuba nak menipu rakan perniagaannya.

  Sangkakala dengar anak kepada calon ni, mempunyai 2 lagi rakan perniagaan dan salah seorangnya pula merupakan calon EXCO Pemuda UMNO Malaysia dan Sangkakala juga tak mahu nak sebut siapa tapi calon EXCO Pemuda ni dari Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur.

  Sorang lagi rakan kongsi dalam perniagaan yang dijalankan ialah Presiden kepada sebuah persatuan yang agak berpengaruh di Malaysia dan dari maklumat yang Sangkakala terima, Presiden persatuan ini telah mengeluarkan segala perbelanjaan bagi perniagaan tersebut.

  Pada awalnya, perniagaan yang berasaskan pendidikan ini dikatakan akan mendapat geran dari kerajaan untuk menjalankan operasi syarikat setelah mendapat kelulusan tetapi ianya tidak berlaku sepertimana yang diharapkan, dan rakan kongsi yang memegang jawatan Presiden persatuan telah menangung segala kos operasi termasuklah sewa pajabat walaupun pada asal perjanjian, ianya akan ditanggung bersama.

  Hinggalah mereka bertiga setuju untuk mencari pelabur bagi menjalankan syarikat tersebut dan sebelum mendapat pelabur, ketiga tiga mereka ini kononnya telah berbincang dan bersetuju untuk mengenakan syarat kepada pelabur dan setelah kata sepakat dicapai maka bermula lah tugas rakan kongsi mereka yang memegang syer terbesar yang memgang jawatan Presiden persatuan untuk mencari pelabur, dan setelah menemui orang yang berminat satu pertemuan diadakan dan pelabur bersetuju untuk membuat pelaburan sebanyak 1 juta ringgit tetapi dengan syarat.

  Pelabur akan memegang syer sebanyak 50 peratus, anak kepada calon dan calon EXCO Pemuda tadi masing masing 5 peratus dan presiden persatuan tadi sebanyak 40 peratus dan mereka yang memegang syer 5 peratus tadi akan diberikan wang tunai sebanyak 100 ribu seorang dan keuntungan perniagaan setiap tahun mengikut nilai syer.

  Pada mulanya kedua dua pemegang syer 5 peratus tadi bersetuju namun begitu, mereka telah membuat perancangan untuk mengeluarkan pemegang syer 40 peratus tadi dari pentadbiran sebelum pelabur masuk ke dalam syarikat, kerana sebelum pelabur melabur dalam syarikat tersebut, kedua dua mereka masing masing memegang syer sebanyak 30 peratus seorang.

  Itu lah sikap manusia yang akan melupakan jasa, cuba pula nak menipu seorang rakan kongsi yang telah bekerjasama serta mengeluarkan perbelanjaan dalam menjalankan operasi syarikat dari mula hingga kini tiba tiba bila dah nampak duit, senang senang nak buat macam tu.

  Ingat la sikit jasa orang, jangan cuba nak membohong sana sini sebab awak tu anak pemimpin, tak banyak sikit akan kena tempiasnya juga kepada mak awak tu, dan kepada calon exco tersebut, jangan belum memegang jawatan sebagai exco dah mula nak tipu orang sebab takut nanti tak selamat hidup.

  ReplyDelete