Terima Kasih kerana Follow GT-Puteri , anda semua adalah yang terbaik !

Friday, 13 January 2012

Bila otak letak kat lutut, kepala serupa kelapa.. masuk air.. klik tengok!!


Siape Yang Takde Otak..? Azmin Ali Ker...??

Tun Dr Mahathir Mohamad ialah contoh seorang pemimpin ulung yang tidak mudah melatah apabila berterima kasih kepada Azmin Ali, meskipun Timbalan Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR) itu menghinanya dengan ungkapan biadap.

Namun, dalam nada sinis, bekas Perdana Menteri itu menempelak Azmin kerana mengeluarkan kenyataan tidak berotak apabila memanggil beliau dengan ungkapan 'kepala otak kau' semasa berceramah di Pulau Pinang, Selasa lalu.

"Saya mahu kata terima kasihlah, dalam kepala saya ada otak, kepala dia (Azmin) tak ada," katanya ringkas dan sinis ketika ditemui Utusan Malaysia selepas menyampaikan ucaptama pada majlis dialog bank pelaburan anjuran Maybank, di Hotel Mandarin Oriental, di sini hari ini.

Azmin ketika berceramah pada Himpunan Rakyat Menuntut Keadilan di Seberang Jaya, Pulau Pinang memanggil Dr. Mahathir dengan ungkapan 'kepala otak kau' sebagai reaksi kepada komen bekas Perdana Menteri itu berhubung keputusan mahkamah membebaskan Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Reaksi biadap tersebut dikeluarkan Azmin kerana berang dengan kenyataan Dr. Mahathir yang menyifatkan pembebasan Anwar daripada tuduhan liwat adalah bukti tiada konspirasi sebagaimana dituduh dan dijaja pembangkang bertujuan untuk menimbulkan kebencian rakyat.

Ia kenyataan biadap kedua seumpamanya dikeluarkan Ahli Parlimen Gombak itu terhadap negarawan tersebut kerana sebelum ini, semasa Dr. Mahathir mendapat rawatan di Australia, Azmin menggelar bekas Perdana Menteri itu sebagai 'pemimpin tersungkur'.

Malah, Timbalan Presiden PKR itu dengan angkuh berkata, gelaran 'pemimpin tersungkur' istilah paling lunak untuk Dr. Mahathir hanya kerana bekas Perdana Menteri itu memberi sokongan kepada Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa) mempertahankan hak bumiputera. 
 
Nota : Tu dia.. selepas Mat Serabut.. Azmin Ali plak nak tukar fakta sejarah.. Haha
Awas lu beb!!! Keputusan mahkamah tidak menyatakan perlakuan Anwar-Saiful itu tidak berlaku. Apa maknanya tu??? Mahkamah dunia selamat lah.. mahkamah Allah, semua orang tak terlepas!!! waimma Anwar Ibrahim..

Haha lagi.. Bila otak kat lutut, kepala serupa kelapa.. masuk air sudah..

2 comments:

  1. Kacang lupakn kulit

    ReplyDelete
  2. Dia nak pertahankan kekasih dia si Al-Jubs tu. Biarlah dia.

    ReplyDelete