Terima Kasih kerana Follow GT-Puteri , anda semua adalah yang terbaik !

Saturday, 22 October 2011

EZAM MOHD NOR : Saya cabar, saman saya!!!!

MELOYAKINI,ADA BERANI KER ???

RENUNG-RENUNGKAN


Senator Ezam Mohd Nor menegaskan dana awal penubuhan portal Malaysiakini adalah tajaan Open Society Institute (OSI) milik penyangak matawang Yahudi, George Soros. Menurutnya, ketika aktif sebagai Parti Keadilan Nasional (PKN) yang kini Parti Keadilan Rakyat (PKR), beliau bersama-sama Datuk Seri Wan Azizah Wan Ismail, Azmin Ali dan Elizabeth Wong pergi ke Amerika Syarikat (AS) untuk melancarkan kempen membebaskan Anwar. Apabila sampai di AS, Wan Azizah, Azmin dan Elizabeth Wong telah menemui Soros untuk membincangkan soal dana, antaranya penajaan media alternatif di Malaysia iaitu Malaysiakini.

“Saya pergi, saya pergi... masa itu Wan Azizah ada, Azmin Ali ada. Elizabeth Wong (ada). Elizabert Wong lah, dia punya wakil George Soros di Malaysia. Sekarang dia (Elizabeth Wong) jadi exco Selangor. Ini kepala dia ejen (dia) saya tahu, sebab kita pergi New York, pergi Washington. Nak bagi bebas Anwar Ibrahim masa itu.Tapi bila sampai sana, ada pula mesyuarat dengan Soros. Saya tak pergi... hang pa pergi lah jumpa penyangak. Elizabeth Wong, boleh bawa Wan Azizah. Boleh bawa Azmin masuk bincang (dengan Soros) nak bagi fund (dana) antaranya ialah untuk bagi fund kepada Malaysiakini”, katanya ketika berceramah Majlis Penerangan Isu Semasa, di Danau Kota,Wangsa Maju pada 19 Oktober lalu.

Ezam berkata beliau bertanggungjawab di atas dakwaannya itu dan mencabar portal itu menyanggah atau menyamannya, jika tuduhannya tidak benar.

“Sebab itu kerja Malaysiakini bukan hari ini sahaja bukan (dalam kes) Aziz Bari sahaja Aziz Bari ini adalah perkakas dan alat terbaru Malaysiakini. Dari awal penubuhan Malaysiakini kerjanya, kerjanya adalah untuk merosakkan setiap institusi-institusi yang menjadi tunjang kepada negara ini. Dia (Malaysiakini) serang semua apa dia (yang diserangnya) ??? Raja dia serang. Perlembagaan dia serang. Pengasas negara dia serang. Institusi agama (dia serang). Institusi polis (dia serang).

“Dia serang satu demi satu kerana apa ??? Kerana dia mahu hancurkan negara”, katanya.

Sumber : Badut Rakyat

No comments:

Post a Comment