Terima Kasih kerana Follow GT-Puteri , anda semua adalah yang terbaik !

Saturday, 3 September 2011

Al-Fatihah - Takziah kepada keluarga Jurukamera BernamaTV Noramfaizul bin Mohd Nor

NORAMFAIZUL BIN MOHD NOR - Berpengalaman luas dalam misi bantuan kemanusiaan bersama Kelab Putera 1Malaysia. dikenali dengan nama ZUL. Beliau seorang yang berpandangan tajam dan tidak mudah berpuas hati dengan hasil kerjanya.


Jurukamera BernamaTV terbunuh ditembak di Somalia

02/09/2011 11:43pm

KUALA LUMPUR 2 Sept. - Jurukamera BernamaTV Noramfaizul Mohd. Nor, 41, meninggal dunia setelah terkena tembakan curi semasa membuat liputan Misi Kemanusiaan Kelab Putera 1Malaysia dan BAKTI di Mogadishu, Somalia malam ini.

Wartawan BernamaTV Khairulanuar Yahaya yang turut serta dalam misi itu berkata, kejadian itu berlaku semasa Noramfaizul bersama rakan media elektronik yang sedang menaiki trak dalam perjalanan ke sebuah pusat komersial untuk menghantar berita telah terkena tembakan curi yang mengenai bahunya dan menembusi parunya.

Kejadian itu berlaku pada pukul 10.30 malam waktu Malaysia dan Noramfaizul meninggal dunia semasa menerima rawatan pada pukul 11.07 malam waktu Malaysia (Malaysia lima jam lebih awal dari Mogadishu), katanya.

Khairulanuar berkata, tembakan itu ditujukan kepada trak tentera kerajaan yang mengiringi pasukan media dalam liputan berita telah tersasar dan mengena Noramfaizul yang duduk berdekatan tingkap.

Misi tersebut yang berlepas pada 28 Ogos dari Kuala Lumpur, dijangka pulang 8 September ini. - Bernama

SUMBER : Utusan Malaysia

p/s : Inna lilla wainna lilla hilirodjiun, Semoga Allah mencucuri rahmat ke atas rohnya dan tergolong dengan golongan yang soleh. Salam Takziah kepada keluarga Allayarham. Al-Fatihah, amin.


1 comment:

  1. kami mengutuk sekeras kerasnya perbuatan African UNION ini .

    ReplyDelete