Terima Kasih kerana Follow GT-Puteri , anda semua adalah yang terbaik !

Saturday, 26 February 2011

Pas mula lempar taik burukkan keperibadian calon BN Kerdau

Pas main taik dengan cubaan mahu menyerang peribadi calon BN di DUN Kerdau. Mereka mula menyebarkan fitnah dari kilang fitnah yang mereka dirikan di Kerdau.

Pas yang tidak ada upaya untuk menang mengharapkan sesuatu ajaib dengan melimparkan fitnah kepada calon BN. Menteri Besar Pas  tidak melengahkan masa menafikan fitnah yang mereka tabur , kalau nak tahu , buatlah laporan polis dan berjumpa sendiri dengan  Menteri Besar.

Menteri Besar Pahang, Datuk Seri Adnan Yaakob menafikan dakwaan Pas bahawa calon Barisan Nasional (BN), Tuan Syed Ibrahim Syed Ahmad tidak memiliki ijazah daripada Universiti Al Azhar.

Menurutnya, dakwaan yang dibuat oleh Pas membuktikan mereka kekeringan isu dan idea dan terpaksa menabur fitnah dalam usaha mereka untuk memburuk-burukkan calon BN.

“Kalau mereka tak percaya dengan ijazah Tuan Syed Ibrahim dan sijil itu sijil tipu, saya cadangkan mereka buat laporan polis untuk menyiasat sijil yang dimiliki Tuan Syed Ibrahim.

“Untuk pengetahuan, Tuan Syed Ibrahim mempunyai sijil dalam bidang Bahasa Arab dari Universiti Al Azhar, siapa nak tengok boleh tengok, dan saya sendiri sudah berjumpa dengan dia dan melihat sijil yang dimilikinya,” katanya selepas Menteri Besar bila ditemui di Majlis Penyampaian Biasiswa Yayasan Pahang kepada pelajar-pelajar sekolah.

katanya lagi  dakwaan pihak pembangkang yang menuduh calon BN, Tuan Syed Ibrahim tidak mempunyai ijazah seperti yang dilaporkan dan ijazah yang dimiliki itu adalah ijazah palsu.

Menurut, sudah menjadi kebiasaan kepada pihak pembangkang pada setiap kali pilihan raya yang akan membuat pelbagai tohmahan atau fitnah bagi mengelirukan pengundi dan rakyat.

Sementara berhubung mengenai Pilihan Raya Kecil DUN Kerdau, Adnan berkata BN sememang berkeyakinan akan memenangi pilihan raya yang bakal diadakan nanti bagaimanapun gerak kerja tetap dilakukan seperti biasa.

“Dalam setiap peperangan kita perlu yakin, ini bukan peperangan menggunakan senjata tetapi ini peperangan politik, kalau kita tidak yakin, kita tidak perlu masuk berperang.

“BN tetap akan menjalankan kerja seperti biasa, dan saya tahu rakyat Kerdau semuanya bijak, mereka tahu siapa yang mereka nak pilih untuk memperjuangkan nasib mereka,” katanya

No comments:

Post a Comment